Wilhelmus klinkt voor Roy Beukers….

Na eerder een zilveren en bronzen medaille behaald te hebben tijdens het NK MTB voor jeugd, was het dit jaar raak voor Roy! Hij mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen bij de 11 jarigen. Op een zwaar parkoers en onder tropische omstandigheden wist hij de gehele wedstrijd vooruit te blijven wat met o.a 2voudig Nederlands Kampioen Nino Honigh (Egmond-Binnen) in de achtervolging niet meteen verwacht werd. De clubgenoten maakten er een spannende strijd van die deze keer in het voordeel van Roy beslist werd. Op de 3e plaats werd beslag gelegd door Niels vd Boomgaard (Kattendijke). Bij de meisjes werd Lisa Schrooder uit Obdam (ook Alcmaria Victrix!) eerste. Ook in de andere categorieën ging het goed met de Alcmarianen, officiële uitslagen volgen nog, maar podiumplaatsen waren er oa voor Thomas Schrooder, Eddo Meeken, Jorn Buning en Robbert de Nijs.