Brian Burggraaf wint 21e Hel van Petten…

De organisatie kreeg op zondag de spanning die zij gehoopt hadden,
door het verlengen van de proloog en extra bonificatie seconden in de omloop en het criterium, hoopte men de spanning voor de eindoverwinning te bewaren tot zondag.
Spannend werd het zeker want na een mooie finale in de B-klasse met een verrassende klassementswinnaar in de naam van Rob de Lange werd ook spektakel verwacht in het afsluitende criterium op zondag in het A-klassement.

Good old John Deutekom wint het criterium in de B-klasse

“good old” John Deutekom wint zondag het B Criterium…

Zo’n 10 ronden voor het einde sprong Arjan de Heer weg uit het peloton
en kreeg Jeroen Lute mee. Samen bouwden ze hun voorsprong uit tot maximaal 35 seconden een voorsprong waarbij Arjan de heer de eindoverwinning voor het grijpen had.
Echter 3 ronden voor het einde vond Nick Hansen hed genoeg en nam het peloton op sleeptouw omdat hij zijn klassement in gevaar zag komen door de beide koplopers. Dit voor Brian Brurggraaf een welkome hulp om het gat met de koplopers te verkleinen want daartoe bleek Burggraaf met zijn ploeggenoten niet toe in staat. Het gat slonk tot 22 seconden in de voorlaatste ronde maar een onverwachte valpartij in het peloton gooide echter roet in het eten voor een spannend slot van het criterium.
Willem de Koning en Ruud Verdoes kwamen in het peloton ten val in de eerste bocht na start/finish, waarna de 2 koplopers  er in hun laatste ronde nog langs konden maar voor het aanstormende peloton bleek geen ruimte.
Om nog meer valpartijen te voorkomen werd de koers in de laatste ronde stilgelegd. Niets vermoedend vochten de 2 koplopers om de dagoverwinnig waarbij Arjan de heer zijn hoofd moest buigen voor de sprintcapaciteiten van Jeroen Lute. De Jury besloot dat de voorlaatste doorkomst gold voor het verschil tussen de koplopers en het peloton (op dat moment 22 sec.) en dat er geen bonificatie werd gegeven op de finish.
Brian Burggraaf won daarmee het eindklassement voor Arjan de Heer en Jeroen Lute in de A-Klasse.