Marcel nu ook gediplomeerd NGS sportmasseur…

Je hebt hem misschien al wat minder op de fiets gezien de laatste periode, maar afgelopen jaar heeft Marcel heel wat tijd in de landelijk erkende NGS opleiding Sportmassage en Verzorging gestoken. Na enkele weken geleden met prima cijfers voor de theorie geslaagd te zijn, is hij nu ook met vlag en wimpel voor het praktijkexamen geslaagd. Dit bestond oa uit een EHBO opdracht, krampbestrijding, een functietest voor spieren en gewrichten en uiteraard een sportmassage opdracht.
Nu vraag je je natuurlijk af, wat heeft dat met Beukers Bike Centre te maken? Voor dit diploma is ook behoorlijk wat kennis van de anatomie, fysiologie en natuurlijk de spieren nodig, en dat is iets wat dagelijks in praktijk gebracht wordt tijdens het aanmeten van een fiets of het verhelpen van klachten tijdens het fietsen. Ook voor de zeer uitgebreide fietsmeting met bewegingsanalyse die we binnenkort kunnen uitvoeren, komt deze kennis van pas. En de sportmassage? Die wordt alleen in huiselijke kring beoefend, daar zijn genoeg fietsende “slachtoffers”…..