Ivar op podium tijdens NK Nieuwelingen…

Ivar Slik uit Bergen, al jaren rijdend op een Storm,  is zaterdag in het Groningse Bourtange als derde gefinished op het NK wielrennen. Het kampioenschap voor Nieuwelingen van 15 en 16 jaar werd verreden op 8 omgangen van 8,7 kilometer. Het doorkruisen van de oude vesting met zijn vele bochten, smalle toegangspoorten en kasseienstrook van bijna 1 kilometer lang maakte het een lastig kampioenschap. Bovendien maakten de buien de stenen glad waardoor gaten in het peleton vielen die vervolgens weer moeilijk dicht te rijden waren op de lange rechte Groningse wegen.

Ivar stak in goede vorm en was de hele wedstrijd helemaal voorin het peleton te vinden. Drie ronden voor het einde leek een ontsnapping met acht medevluchters de beslissing te brengen. De achtervolgende groep reed het gaatje van maximaal 20 seconden echter vlak voor de ingang van de laatste ronde weer dicht. Dat was het moment voor titelfavoriet Danny van Poppel om er vandoor te gaan maar Ivar kon direct weer in zijn wiel springen. Nog drie renners sloten aan en uit dit sterke vijftal zou de nieuwe kampioen bekend worden.

De laatste kilometer door de vesting wilde ze alle vijf de beste uitgangspositie voor het laatste rechte eind waardoor er gevaarlijke inhaal manoeuvres plaatsvonden. Ivar hield goed stand en werd derde achter Danny van Poppel en Fabian Ammerlaan.